Werkwijze

Doelgericht, flexibel en op maat

Omdat ieder kind/jongere uniek en speciaal is werken wij doelgericht, zijn we flexibel en leveren we zorg op maat.

In het begin stellen we doelen op. Dit doen we samen met het kind/ jongere en andere betrokkenen. Gedurende het zorgtraject worden er aan deze doelen gewerkt. De doelen staan niet vast en kunnen gedurende het traject aangepast worden.

Tijdens het traject gaan we zoveel mogelijk uit van de krachten van het kind/jongere zelf. Dit doen we door het kind/jongere bewust naar zichzelf te laten kijken. Hierbij leren de kinderen/jongeren dat zij de baas zijn over hun eigen gedachten, emoties en gedrag. Dit doen we door onder andere met het kind in gesprek te gaan en de kinderen/jongeren uit te dagen.

Werken zonder pictogrammen

Bij Special maken wij bewust geen gebruik van pictogrammen. Wij hebben hiervoor gekozen omdat de pictogrammen de wereld voor het kind/ jongere voorspellen, bij afwijking hiervan kan er paniek ontstaan. De wereld past zich aan, aan het kind/jongere. Wat Special zegt is dat het kind/ jongere zich leert aanpassen aan de wereld en niet andersom. Dit omdat de wereld zich nu eenmaal niet kan aanpassen aan één persoon.

Mocht u vragen hebben of een intake willen aanvragen, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij staan klaar voor u!

Vrijblijvend contact

Een visie en methode waar ik volledig achter sta!

Omdat ieder kind/jongere uniek en speciaal is werken wij doelgericht, zijn we flexibel en leveren we zorg op maat.

Linda van Lith

Zorginstelling Special